"...sa accepti fericirea atunci si acolo unde vine - atat pe cea marunta, cat si cea imensa...
...cand accepti fericirea care vine la tine si care apoi pleaca din nou, accepti de asemenea si gravitatea ca facand parte din viata...
...deschizand usa catre tristetea care vine la voi, in timp, va veti da seama ca este o fericire care ramane..."
(Bert Hellinger)

Articol publicat in Saptamanamedicala.ro
pregatirea prenatala Lamaze

Cand sarcina creste, dorinta de informare se îndreapta spre cele doua variante de nastere, la tot ce se intampla cand se apropie momentul. Viitoarea mama trebuie sa primeasca aceste informatii de la persoane autorizate, care sa o faca sa inteleaga ca sarcina si nasterea sunt perioade fiziologice din viata ei, ca asa s-a întamplat dintotdeauna cu femeile, ca nasterea naturala este cea mai sigura pentru ea si pentru mica fiinta.

Articol publicat in Feminis.ro
relatia in perioada sarcinii

Anuntarea venirii pe lume a unui copil aduce cu sine si vantul schimbarii, fiind atinsi toti cei din jur: viitorii parinti, bunici, alte rude si prieteni. Actorii principali sunt, insa, cei doi parteneri ce se pregatesc pentru minunea ce le intra in viata. La inceput apare acel soc, acea neincredere legata de cum a fost posibil sa se infaptuiasca, mai apoi bucuria si nevoia de a impartasi cu cei apropiati. 

Articol publicat in Feminis.ro
pregatirea pentru profesia de parinte

Valorile s-au schimbat in ultimii zeci de ani, trecandu-se de la rolul predominant de casnica, pe care femeia il avea in trecut, la cel profesional. In zilele noastre doamnele sunt mai mult centrate pe a-si construi o cariera, pe a avea propriul venit si pe a fi independente. Uneori, rolul de mama este amanat cat se poate de mult.

Articol publicat in Feminis.ro
diminuarea-durerii-in-nastere

Citeste si descopera tehnicile care pot diminua durerea in timpul travaliului!
In momentul travaliului femeia are nevoie de sprijin, sustinere si incurajari. De mii de ani, in momentul nasterii, mamicile erau sustinute de celelalte femei din comunitate, erau incurajate si ajutate. Astfel a aparut rolul moasei. Moasa este acea femeie cu pregatire medicala si nu numai, capabila sa ajute femeia si insotitorul in momentul travaliului. In zilele noastre, datorita institutionalizarii activitatii moaselor, acestea au in grija mai multe gravide in aceeasi perioada de timp. In ajutorul lor au aparut doulele, care au o pregatire medicala necesara sprijinirii femeii in travaliu, dar care nu au si competentele medicale ale moaselor.

Articol publicat in Feminis.ro
modificari post-partum

Cu siguranta ati auzit ca modificarile emotionale post-partum se instaleaza in primele zile de dupa nastere. Orice femeie trece prin acest tip de modificare, ceea ce variaza fiind intensitatea cu care este simtita. In multe cazuri, atat proaspata mamica, cat si anturajul, nici nu percep schimbarea emotionala negativa, deoarece intensitatea este joasa si nu perturba relatiile cu cei din jur si cu sine.

Articol publicat in Feminis.ro
consiliere-psihologica-online

Intr-o lume in care cartile au parasit rafturile bibliotecilor si se deschid direct in telefon,o lume in care oamenii comunica mai degraba pe messenger decat fata in fata, era inevitabil sa apara si acest gen de serviciu.
Modalitatile prin care aceasta se realizeaza sunt variate: messenger sau chat, forumuri, e-mail sau prin transmisie directa cu ajutorul camerei web.

Articol publicat in Feminis.ro
durerea in nastere

Durerea in nastere...este astazi un subiect foarte mediatizat, accentele principale fiind puse pe cat de mare este ea si pe posibilitatile de a o "combate", si anume pe ce anestezii sa folosim pentru a scapa de durere mai repede.
Este adevarat ca sunt foarte multe posibilitati pentru a calma durerea, de la a face epidurala, rahianestezie si pana la cezariana (ca da, cezariana scapa de durerea din travaliu, dar nu si de durerea de dupa operatie).

Informatii de contact

[T]: 0728.47.15.06
[E]: contact@consiliere-psihologica.ro
[A]: Lizeanu - Sos. Stefan cel Mare nr. 228, Bl 45, Sc B, Et 3, Ap 42, Interfon 42 (la 2 minute de statia de metrou Bucur Obor), sector 2, Bucuresti
[GPS]: 44.4513329, 26.120933

Mai multe detalii...

by magmag.ro