"...sa accepti fericirea atunci si acolo unde vine - atat pe cea marunta, cat si cea imensa...
...cand accepti fericirea care vine la tine si care apoi pleaca din nou, accepti de asemenea si gravitatea ca facand parte din viata...
...deschizand usa catre tristetea care vine la voi, in timp, va veti da seama ca este o fericire care ramane..."
(Bert Hellinger)

ADHD - o tulburare ce afecteaza si adultii

psiholog Roxana Alina Olaru
Adult cu ADHD

In ultimii ani ADHD-ul a fost foarte des diagnosticat in randul copiilor. Aceasta tulburare se caracterizeaza prin deficit de atentie, hiperactivitate si impulsivitate. In multe cazuri aceasta afectiune nu dispare o data cu cresterea in varsta si astfel copii care au prezentat ADHD devin adulti cu ADHD.

De obicei, adultii cu ADHD nu sunt constienti ca au aceasta tulburare - ei simt adesea doar ca este imposibil sa se organizeze, sa pastreze acelasi loc de munca, sa respecte o programare, sa se concentreze. Sarcinile de zi cu zi: trezirea, imbracarea si pregatirea pentru o zi de munca, deplasarea in timp la locul de munca, a fi productiv pot fi provocari majore pentru adultii cu ADHD.

Diagnosticarea unui adult cu ADHD nu este usoara. De multe ori, atunci cand un copil este diagnosticat cu aceasta tulburare, un parinte va recunoaste ca el sau ea are multe din aceleasi simptome ale copilului si pentru prima data va incepe sa inteleaga unele dintre trasaturile care le-au dat probleme de ani de zile - atentie deficitara, impulsivitate, neliniste. Multi adulti cauta ajutor de specialitate pentru depresie sau anxietate si vor afla: cauza principala a unora dintre problemele lor emotionala este ADHD. Ei pot avea o istorie de esecuri scolare sau probleme la locul de munca. Deoarece ei sunt atat de usor de distras pot fi implicati in accidente auto frecvente.

Pentru a fi diagnosticat cu ADHD, un adult trebuie sa aiba debutul in copilarie, simptomele sa persiste si sa se manifeste si in prezent. Acuratetea diagnosticului de adult cu ADHD este extrem de importanta si ar trebui sa fie facuta de catre un medic neurolog cu experienta in domeniul disfunctiiilor de atentie. Pentru un diagnostic precis este necesar o istorie de comportament din copilaria pacientului, impreuna cu un interviu cu partenerul / partenera de viata, cu parintii, cu prietenii apropiati, sau colaboratorii apropiati. Mai sunt necesare si o examinare fizica si o testare psihologica. Pot fi intalnite si alte afectiuni conexe, cum ar fi: handicapuri specifice de invatare, anxietate, tulburari afective etc.

Un diagnostic corect poate aduce un sentiment de usurare. Individul ajunge ca la maturitate sa aiba mai multe perceptii negative despre sine care duc la o stima de sine scazuta. Din momentul in care este pus diagnosticul, clientul va incepe sa inteleaga de ce are unele probleme si va putea sa inceapa sa le infrunte. Aceasta poate insemna nu numai un tratament medicamentos pentru ADHD, dar, de asemenea, si psihoterapie pentru a ajuta la crearea unei stime de sine pozitive, la a putea sa treaca peste sentimentele de furie si suparare pe sine acumulate de-a lungul anilor si invatarea unor comportamente ce ii va ajuta sa se organizeze mai eficient.

Prin evaluarea psihologica profesionista si programul personalizat in conformitate cu nevoile dumneavoastra pe care le pun la dispozitie va garantez ca va fi cea mai buna decizie pe care o puteti lua.

Pentru programari puteti suna la numarul de telefon: 0728.47.15.06.

Informatii de contact

[T]: 0728.47.15.06
[E]: contact@consiliere-psihologica.ro
[A]: Lizeanu - Sos. Stefan cel Mare nr. 228, Bl 45, Sc B, Et 3, Ap 42, Interfon 42 (la 2 minute de statia de metrou Bucur Obor), sector 2, Bucuresti
[GPS]: 44.4513329, 26.120933

Mai multe detalii...

by magmag.ro