Momentul in care o femeie descopera ca a ramas insarcinata este, de obicei, plin de emotii pozitive, cum ar fi bucuria si fericirea. Cu toate acestea, nevoia de suport psihologic este imensa deoarece putine doamne trec prin sarcina fara anumite grade de anxietate, sau, in unele cazuri, prin perioade lungi de greata, temeri si schimbari emotionale care duc la epuizare fizica si psihica, uneori chiar si la depresie.
Anxietatea este o stare aproape permanenta pe parcursul sarcinii. Nevoia ca sarcina sa decurga normal si copilul sa fie bine devine de multe ori un stres greu de dus pentru viitoarea mamica. Si cum temerile pot fi hranite usor, pe internet se gasesc extrem de multe povesti ce ingrozesc. Sunt liste intregi cu ce are voie si ce nu are voie sa faca o gravida. Multe dintre acestea nu au nici un substrat stiintific, singurul aport este acela de a mari gradul de anxietate.
Dupa cum puteti observa nevoia de sprijin este foarte de mare. Este extrem de important ca fiecare viitoare mamica sa inceapa sa ceara sprijinul celor din jur, sa vorbeasca despre preocuparile si temerile sale. Tendinta este aceea de a se izola, de a demonstra ca se pot descurca singure. Aceasta atitudine va ajuta doar la cresterea anxietatilor, a sentimentului de singuratate si crearea de conflicte cu cei apropiati.
Sedintele de consiliere psihologica pe care le ofer sunt orientate spre sustinerea viitoarei mamici. Sfaturile si judecatile pe care cei din jur le ofera nu vor fi prezente aici. Eu cred ca fiecare femeie se afla in cea mai buna pozitie pentru a isi lua propriile decizii cu privire la sarcina sa. Ajutorul pe care il ofer are ca scop clarificarea, gasirea de noi solutii si puterea de a lua o decizie care sa fie conforma cu propriile nevoi. De asemenea, vorbim si despre:
Pentru programari puteti suna la numarul de telefon: 0728.47.15.06.