"...sa accepti fericirea atunci si acolo unde vine - atat pe cea marunta, cat si cea imensa...
...cand accepti fericirea care vine la tine si care apoi pleaca din nou, accepti de asemenea si gravitatea ca facand parte din viata...
...deschizand usa catre tristetea care vine la voi, in timp, va veti da seama ca este o fericire care ramane..."
(Bert Hellinger)

Despre psihoterapie si consiliere psihologica

psiholog Roxana Alina Olaru
Psihoterapie

Pentru inceput voi defini cele doua concepte pentru a va ajuta sa aveti o viziune mai buna asupra lor.

Psihoterapia vizeaza tratarea si ameliorarea problemelor de natura psihologica. Scopul principal al psihoterapiei este acela de restructurare a clientului in vederea modificarii reactiilor, emotiilor, comportamentelor, gandurilor distructive si dezadaptative care interfereaza major in viata clientului, impiedicandu-l pe acesta sa traiasca in armonie si fericire. Relatia dintre psihoterapeut si client este una de parteneriat si intelegere. Clientul este sustinut si ajutat in a se cunoaste pe sine, in a isi identifica problemele si a le rezolva.

Psihoterapia se adreseaza suferintelor interioare cum ar fi: atacuri de panica, nevroze, anxietati, tristete, probleme de separarea, traume (divort, pierderi de sarcina, deces, boli cronice, somaj etc.), probleme identitare, tulburari psihosomatice, disfunctii sexuale, etc.

Consilierea psihologica este o forma de interventie psihologica care se adreseaza persoanelor aflate intr-o situatie de impas existential. Acest impas poate fi de natura familiala, sociala sau profesionala. Consilierul il ajuta pe client sa poata gestiona situatie de criza prin noi metode si sa isi gaseasca multiple solutii la aceasta. In urma consilierii, clientul isi va dezvolta capacitatea de a putea sa faca schimbari atat in plan psihologic, cat si social, isi va imbunatatii si puterea de a lua decizii eficiente si conforme cu nevoile sale, isi va putea gestiona optim resursele personale.

Ceea ce se urmareste prin cosilierea psihologica este optimizarea si dezvoltarea personala, autocunoasterea, adaptarea eficienta la societate si la conditiile de viata. Consilierea psihologica vizeaza: temeri legate de sarcina si nastere, probleme de cuplu, interventii in cazul unui divort (consilierea copiilor si a sotilor), conflicte familiale, conflicte personale de comportament sau interioare (emotionale), orientare vocationala, interventii in mediul organizational. De asemenea, ofera si interventii psihologice suportive pentru bolnavii in stadii terminale.

Diferenta dintre consiliere psihologica si psihoterapie este atat durata (psihoterapia presupune un numar mai mare de sedinte), cat si obiectivele urmarite. In consiliere psihologica se urmareste rezolvarea situatiei de criza si adaptarea la noile conditii de viata, iar in psihoterapie se vizeaza o restructurare a individului.

Modalitatea de lucru este fie individuala, fie de grup (ex.: familie), fie in grup (cu anumite tematici: optimizare personala, femei gravide, parinti incepatori, copii, adolescenti, adulti, varstnici, probleme existentiale cotidiene, probleme oncologice, neurologice, somatice, boli cronice etc.)

Pentru programari puteti suna la numarul de telefon: 0728.47.15.06.

Informatii de contact

[T]: 0728.47.15.06
[E]: contact@consiliere-psihologica.ro
[A]: Lizeanu - Sos. Stefan cel Mare nr. 228, Bl 45, Sc B, Et 3, Ap 42, Interfon 42 (la 2 minute de statia de metrou Bucur Obor), sector 2, Bucuresti
[GPS]: 44.4513329, 26.120933

Mai multe detalii...

by magmag.ro